Janssen cosmetics

We beautify the world

Newsletter

Sustainability

Budimo odgovotni: Budućnost je sada

Kao porodično preduzeće koje posluje na međunarodnom nivou u svojoj 2. generaciji, JANSSEN COSMETICS je svestan svoje odgovornosti prema životnoj sredini i budućim generacijama. Posvećeni smo klimatski neutralnom lancu vrednosti i ekonomičnom i odgovornom korišćenju resursa.

Iznova i iznova se postavlja pitanje kakav doprinos svaki pojedinac može dati održivoj budućnosti. U sadašnjem trendu, transparentnost u vezi sa održivošću i poštovanjem korišćenja prirodnih resursa su posebno važni.

 

Kao kozmetička kompanija koja posluje u preko 85 zemalja širom sveta i proizvodi visokokvalitetnu sistemsku negu u Ahenu u drugoj generaciji, preuzimamo odgovornost za našu životnu sredinu iz punog uverenja kako bismo omogućili održivije poslovanje i održali klimatski neutralan lanac vrednosti. Posvećeni smo korišćenju prirodnih resursa sa poštovanjem i takođe senzibiliziramo naše partnere širom sveta za VIŠE ekološke svesti i održivosti. “Budućnost je sada!”

PAKOVANJE

AKTIVNE SUPSTANCE

KOMPANIJA

PARTNERI

PAKOVANJE

Pre svega, oblasti pakovanja i otpreme omogućavaju razvoj koji štedi resurse. Skoro 95% ambalaža za naše visokokvalitetne proizvode dolazi iz Evrope, dok je 100% proizvodnje u Evropi. Naši kartoni za otpremu su napravljeni od 80% recikliranog kartona, dok je upotreba stiropora potpuno izbegnuta u materijalu za punjenje. Pored toga, kutije za sklapanje naših proizvoda i papir za sav štampani materijal kao što su brošure, posteri i preklopne kutije imaju FSC sertifikat.

 

Štaviše, smanjenje plastičnog otpada nam je posebno pri srcu. Potpuno radimo bez plastičnih poklopaca za naše praktične dozatore i tako štedimo skoro 2 tone plastike godišnje. Od početka 2023. godine prestali smo sa celofaniranjem naših proizvoda. Ovo uključuje sve naše serije proizvoda sa izuzetkom tri serije čija je preklopna kutija previše ranjiva. Trudimo se da uklonimo 100% celofaniranja i trenutno radimo na planiranju daljih koraka za to.

AKTIVNE SUPSTANCE

Sve formulacije su bez okrutnosti. Pridajemo veliku vrednost prirodnim i bezbednim visokoefikasnim resursima koji su biljnog i biotehnološkog porekla. Takođe namerno izbegavamo potencijalno iritantne sastojke kao što su alergeni mirisa i boje, što stoga kvalifikuje našu liniju SENSTIVE SKIN za onkološku negu kože tokom hemoterapije.

KOMPANIJA

Ne samo u pogledu proizvodnje, mi se orijentišemo na održivo korišćenje resursa. Dosledni smo principu: „Prirodnost pobeđuje“ objekat naše firme, koji je novoizgrađen 2020. godine. I unutar i izvan objekta su samo kvalitetni i prirodni materijali.

 

Kao porodično preduzeće, pridajemo veliku važnost dugoročnim i ličnim odnosima, a to naravno uključuje i naše zaposlene. Oni su srce JANSSEN COSMETICS-a i rade zajedno sa nama na uspehu kompanije. Sigurno, zdravo i atraktivno radno okruženje je stoga neophodno. Samo poštovanjem, poštenjem i poverenjem možemo obezbediti profesionalnost i uspeh. Naše zajedničko znanje je osnova i uvek želimo da to dalje razvijamo i prenosimo dalje. Interne radionice i kursevi obuke, kao i sve mogućnosti za dalju obuku to obezbeđuju i doprinose održivom poslovanju.

 

Pored toga, podržavamo e-mobilnost a samim tim i naše zaposlene u promeni tako što im obezbeđujemo parking mesta sa uređajima za punjenje, kao i e-automobil u vlasništvu kompanije za poslovna putovanja i saradnju. Naša logistika u skladištu već koristi isključivo električne viljuškare kako bi emisije Co² bile što niže.

PARTNERI

Saradnja sa našim partnerima, dobavljačima i kupcima zasniva se na ličnim i dugoročnim odnosima – uvek uvažavajućim, poverljivim i pouzdanim. Rastemo zajedno, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Senzibiliziramo naše partnere širom sveta za veću ekološku svest i održivost.

SLEDEĆI KORAK

Kako bismo podstakli kontinuirani dalji razvoj u oblasti zaštite životne sredine i održivosti, nove mere za uštedu resursa su i ostaće važan deo naše agende. Sva JANSSEN COSMETICS ambalaža treba da je od 100% materijala koji može da se reciklira i dodatno smanji upotrebu plastike. Sva ambalaža i materijali treba da budu napravljeni od FSC sertifikovanog papira i da se više ne primenjuje celofan. Već tražimo dalje mogućnosti i načine da u budućnosti postanemo još više ekološki odgovorni.

Scroll to Top